Saltar al contenido

atletisme adaptat

El projecte ATLETISME ADAPTAT I INCLUSIU té com a objectiu facilitar l’accés a l’esport a les persones amb discapacitat, I afavorir el seu desenvolupament personal i social.

Està dirigit principalment a persones amb discapacitat intel·lectual (infants a partir de 8 any, i adults) amb capacitats per practicar esport.

El projecte té tres línies d’actuació:

  • Grup d’atletisme adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual que forma part dels grups de la secció d’atletisme del CMSC.
  • Atletes amb discapacitat i en inclusió als grups ordinaris de la secció d’atletisme del CMSC d’acord amb les capacitats i edat de cada atleta.
  • Projecte StQlímpics per a persones amb discapacitat intel·lectual de les Entitats: Edda de Carli, Flor de maig-Sant Medir, Aspasur Valldoreix, Jeroni Moragas, Guru Valldoreix, Aspasur Ripollet

EL PROJECTE

La finalitat d’aquest projecte és que la ciutat de Sant Cugat compti amb un entorn on es potenciï i es fomenti l’atletisme adaptat i inclusiu per a persones amb discapacitat.

En aquesta activitat es pretén treballar la superació per assolir uns objectius d’acord amb les capacitats de cadascú.

El principi que ens mou és afavorir la normalització d’un col·lectiu de persones que molts cops no té les mateixes oportunitats que la majoria. Creiem que el que impedeix la normalitat en les seves vides no és la seva discapacitat, sinó el model que imposa la societat, regit per valors com la competitivitat i la rendibilitat econòmica.

Els objectius de la Secció d’Atletisme són també els del grup d’Atletisme adaptat i inclusiu. A més, té uns objectius específics.

OBJECTIUS GENERALS

1.Promoure en el col·lectiu de persones amb discapacitat la pràctica d’un esport de competició, o l’esport com a pràctica de salut.

2. Oferir des del Club Muntanyenc Sant Cugat atletisme adaptat i atletisme inclusiu per a persones amb discapacitat.

3. Garantir la pràctica d’un esport amb qualitat humana i tècnica aprofitant el gran bagatge i experiència del Club Muntanyenc.

4. Sensibilitzar a la societat de la situació de les persones amb discapacitat.

OBJECTIUS ESPECÍFICS

1. Donar a conèixer l’activitat de l’Atletisme adaptat i inclusiu del CMSC per a persones amb discapacitat.

● Difusió de l’activitat a la Comarca del Vallès Occidental a través de reunions, entrevistes i contacte amb els diferents agents que treballen o tenen contacte amb persones amb diversitat funcional

● Articles de Premsa, difusió Tríptics, difusió Radio

● Difusió de l’activitat en esdeveniments esportius, culturals o socials a la ciutat

● Entrevistes amb els organismes de l’administració

● Accions de sensibilització social (xerrades, exposició fotogràfica….) relacionades amb l’àmbit de la discapacitat i la diversitat funcional.

2. Estructurar els grups per a la pràctica de l’Atletisme.

● Configuració dels grups d’entrenament per tal que els atletes puguin rebre els suports i/o les adaptacions adequades

● Organització dels grups en els centres ocupacionals, d’acord amb la disponibilitat dels centres i serveis, dels entrenadors i espais d’entrenament.

● Grup d’atletes en inclusió

3. Atendre a les persones amb discapacitat dins el context de l’activitat esportiva de forma acollidora, fer seguiment dels atletes que ho requereixin i donar suport a les persones amb discapacitat i llurs famílies.

● Fer dues reunions per temporada amb les persones amb discapacitats i/o les seves famílies.

● Entrevistes amb les famílies que ho requereixin o nosaltres trobem necessari

● Contacte directe i de forma habitual amb els entrenadors

● Assessorament i suport d’un tècnic especialista en discapacitat del Club, a les persones amb discapacitats o llurs famílies.

4. Organitzar, liderar i col·laborar en esdeveniments i/o accions esportives i/o socials que aportin l’evidència de la inclusió social de les persones amb discapacitat en la societat.

● Proposar esdeveniments esportius, socials i/o culturals als agents participants en aquest projecte, entitats, serveis, administració.

● Liderar esdeveniments esportius com la competició  StQlímpics.

● Col·laborar i donar suport a la difusió i participació a esdeveniments esportius per a persones amb discapacitat.